2014. október 3., péntek

Cukkini krémleves

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon megkívántam a leveseket mióta beköszöntött az ősz. Rájöttem, hogy bármilyen zöldségből könnyedén készíthetek krémlevest egy kis praktikával. Ez a cukkini krémleves is így készült.


Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
2-3 szem közepes burgonya
1 negyed karalábé
1 negyed zellergumó
1 közepes fej vöröshagyma
só, bors, lestyán, tárkony

1. A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. Kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket egy együtt pirítjuk őket egészen addig, amíg kicsit megpuhulnak.
2. Felöntjük vízzel, és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, beletesszük a tárkonyt és lestyánt is. A legjobb, ha friss fűszernövényeket használunk.
3. Ha megfőttek a zöldségek, az egészet összeturmixoljuk, és kész is a levesünk.

Pirított magokkal, vagy pirítóssal tálaljuk! :)

Tisztán, tudatosan!
Ani