2015. április 24., péntek

Bulgur saláta

Most már hamisíthatatlanul itt a tavasz, egyre melegebbek a nappalok mindenki örömére. Végre vége a "koplalásnak", egyre többféle friss zölség közül választhatunk. Használjuk ki, gazdagítsuk friss zöldségekkel ételeinket, vagy fogyasszunk köretnek friss salátákat.
A gabonák és friss zöldségek remek párosítás. A gabonák közül a kedvencem pedig a bulgur, gyakran kerül köretként a tányérunkra. Szerintem önmagában is nagyon finom ez az étel, de pirított szejtánnal isteni volt! :)



Hozzávalók:

2 csésze bulgur
sárgarépa
brokkoli
póréhagyma
szárzeller
himalája só
kevés hidegen sajtolt olaj

1. A bulgurt megfőzzük, majd ízesítjük kevés sóval, lestyánnal, esetleg friss petrezselyemmel, és hidegen sajtolt napraforgó olajjal. Félre tesszük hűlni egy kicsit.
2. Forrásban lévő vízben kb. 3 perc alatt megfőzzük a brokkolis és a sárgarépát, hogy még egy kicsit ropogósak maradjanak. Jól lecsepegtetjük őket.
3. Felszeleteljük a póréhagymát és a szárzellert, majd a lehűlt brokkilival és répával együtt hozzáadjuk a burgurhoz, és összeforgatjuk őket.

A zöldségek arányát mindenkire rábízom, szerintem ez ízés kérdése. A zöldségeket is bátran variálhatjuk, én kápia paprikás, pirított padlizsános formában is elkészítettem, úgy is nagyon ízletes volt.

Ani
Tisztán,tudatosan!