Aki kóstolta már, hogy milyen is egy házilag elkészített valódi pesto, az
biztosan tudja, miről fogok most írni: az üvegbe zárt nyárról, a tökéletes
ízharmóniáról... Tulajdonképpen a délutáni grillezéshez készítettem, mert
nagyon sok bazsalikom bokrom lett a kertben és félek, hogy a nagy melegben már
nem lesznek ilyen szépek, így most gyorsan leszedtem és kb. 15 perc leforgása
alatt már a kész kencét kóstolgattam.
Hozzávalók:
5-6 marék friss bazsalikom levél
Szárított sajt
Olívaolaj
Napraforgómag
Só
- Alaposan mossuk meg a bazsalikom leveleket, majd csepegtessük le.
- Teflon serpenyőben pirítsunk meg ízlés szerinti mennyiségű napraforgómagot.
- Egy magasfalú edénybe halmozzuk a bazsalikom leveleket, a napraforgót, a sajtot, a sót és öntsük le olívaolajjal.
- Botmixerrel zúzzuk pépesre az összes hozzávalót. Kóstolgatás után rakhatunk még hozzá sót, olajat, attól függően, hogy milyen állagúra szeretnénk készíteni.
- Jól behűtve kenhetjük kenyérre vagy grillezett zöldségekre.
Ildi