2014. május 30., péntek

Epres-gesztenyés desszert

Végre itt az eperszezon! :) Már alig vártam, hogy lehessen friss, illatos hazai epret kapni. Az epret nemcsak finom ízéért fogyasszuk, hanem gondoljunk arra is, hogy tele van antioxidánsokkal és C-vitaminnal. Ennek köszönhetően rákmegelőző hatása van, késlelteti az öregedést, valamint segíti a vas felszívódását.
Viszont nagyon fontos az alapos mosás!



Hozzávalók:
4 adaghoz

fél kg eper
2 cs. gesztenyemassza
2,5 dl szójajoghurt
kevés étcsokoládé reszelve

Az elkészítés nagyon egyszerű. Csak egy robotgép szükséges hozzá.

1. Az epret megmossuk, majd betesszük a robotgépbe, és az éles kések segítségével apró darabokra turmixoljuk.
2. A gesztenyemasszát és a joghurtot is beletesszük a gépbe, és a krém készítő lapáttal egy teljesen homogén masszát kaphatunk. Ha natúr masszát vettünk, akkor édesíthetjük egy kevés sziruppal, vagy nyírfacukorral.


Ani
Tisztán, tudatosan!