2012. december 4., kedd

Olaszos tepsis tészta és vegán tejföl

Ez az étel egy családi ebédnek, és sok-sok kreativitásnak köszönhető, mely ezúttal nem csupán az én érdemem. Olyat szerettünk volna készíteni, ami kiadós, ugyanakkor nem igényel különösebb vásárlást, elkészíthető az otthon fellelhető alapanyagokból. Az eredmény úgy érzem felülmúlta képzeleteinket. :)




Hozzávalók:
1 csomag tésza
olivabogyó
zöldbab
szójaszeletek
1 db (zöld) erős paprika
fokhagyma
lilahagyma
növényi vaj
olivaolaj
fűszerek: só, bors, oregano

1. Először megfőzzük a tésztát, majd egy vajjal kikent tepsibe tesszük, és meglocsoljuk olivaolajjal.
2. Az előző este beáztatott(sós, borsos vízben) szójaszeleteket kinyomkodjuk, majd vékony csíkokra szeljük.
3. A felszeletelt szójával, zöldbabbal, olivabogyóval és hagymával szépen megrakjuk a tésztánkat, majd jöhet a fűszerezés. Mi jó sok oreganót használtunk, valamint az erős paprikát sem sajnáltuk.
4. Rátesszük a házi vegán tejfölünket, majd az egészet jól összekavarjuk, és mehet is a sütőbe. Az első 20 percben tegyünk rá alufóliát, majd tegyük rá a maradék tejfölünket, és kb.15 perc alatt süssük készre.

Házi vegán tejföl

Nem hittem volna, de percek alatt készíthetünk növényi tejfölt. Nagyon sokféle receptre bukkantam, de ez tetszett meg a legjobban, és bátran merem ajánlani.

Hozzávalók:

1/2 csésze rizs
15 szem mandula (ha lehet, akkor héj nélküli)
szójatej
só, bors, fokhagyma

1. Kevés vízben megfőzzük a rizst.
2. A mandula szemeket picit beáztatjuk a szójatejbe, vagy kisebb darabokra vágjuk össze.
3. A megfőtt rizst, mandulát és fokhagymát összeturmixoljuk (szükség esetén adunk hozzá még egy kevés szójatejet), majd sóval, borssal ízesítjük.

Ani