2016. február 8., hétfő

Böjt

Pár nap, és vége a nagy farsangi evés-ivásnak, megkezdődik a böjt. Jelenthet ez sok mindent, de mindenképp valamiről lemondunk, böjtölünk. Én úgy döntöttem, hogy ezen felbuzdulva ismét lemondok a sajt és tojás fogyasztásáról, melyek mostanság gyakran megfordultak az asztalon. Ezen kívül semmi fehér liszt és cukor, melyek amúgy sem gyakori vendégek nálunk, de az elmúlt időszakban gyakrabban megfordultak, mint azelőtt.
Ahogy írtam kimerültnek, enerváltnak érzem magam, ami biztos már a tavaszi fáradtság és az elmúlt egy év szoptatás jele. Tehát úgy érzem itt a változtatás ideje! Akinek van kedve, tartson bátran velem, mert  EGYÜTT MINDIG KÖNNYEBB! Lehet ez vegán kihívás, nyers vegán kihívás, cukor és édesség stop stb. Biztos mindenkinek van valami, amiről szívesen lemondana legalább egy rövid időre.
Én csütörtökön kezdem a kihívásomat, és húsvétig tartom is magam hozzá. Minden nap zöld turmix, sok gabona, saláta és gyümölcs. Semmi cukor és fehér liszt, minimális édesség (csak saját gyártmány agavé sziruppal).
Hajrá, hajrá, böjtre fel!

Kedvcsinálónak egy könnyű saláta recept.



Ani