Könnyen elkészíthető, és nincs benne élesztő. Candida diétában és cukorbetegek is fogyaszthatják. Elkészíthető hagymás változatban is.
Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
2 bögre graham vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 ek. szódabikarbóna
magok: szezámmag, lenmag, napraforgó-, egész szemű mák
fűszerek: só, köménymag
3-4 ek. hidegen sajtolt olaj
kb. 1.5 dl langyos víz
1. Először jól elkeverem a száraz hozzávalókat, beleteszem a magokat és a fűszereket is.
2. Hozzáadom az olajat, ezzel is elkeverem, majd annyi vizet adok hozzá, hogy egy jól formálható tésztát kapjak.
3. Kenyér formájúvá gyúrom, a tetejét megkenem vízzel, majd előmelegített sütőbe (légkeverés, 180 fok) teszem. 15 perc után leveszem a sütő hőfokát 150 fokra, és még 15 perc alatt készre sütöm.
4. Ha elkészült csavarjuk ruhába, hogy sokáig puha maradjon!
4. Ha elkészült csavarjuk ruhába, hogy sokáig puha maradjon!
Szendvicskrémekkel, zöldségekkel nagyon finom!
Ani
Tisztán, tudatosan!
Kedves Ani!
VálaszTörlésSzeretettel meghívlak játszani:
http://vegalife.blog.hu/2014/02/20/jatek_jatek_289
Csatlakozz te is! :)
Köszi a meghívást! Természetesen szívesen játszok én is. :)
VálaszTörlésKedves Ani,
VálaszTörlésjó ideje kísérletetem élesztőmentes (és ha lehet, gluténmentes) kenyérsütéssel, de nem túl sok sikerrel, főleg az állag, de az íz tekintetében sem. A szódabikarbónától és a sütőportól nem dagad meg a kenyerem, lapos marad. Mi a te titkod, főleg, hogy a fenti recept szerint állni sem hagyod az összegyúrt tésztát? És a 30 perc sütés is olyan kevésnek tűnik, amitől persze nagyon is vonzó. Itt talán a zabpehely segít a jobb állag és rövidebb idő elérésében?
Üdv, Ági
Válasz engem is érdekelne
VálaszTörlés