2015. december 14., hétfő

Karácsonyi "mézes"kalács agavé sziruppal

Már tavaly is szerettem volna készíteni vegán mézeskalácsot, de sajnos kifutottam az időből. Idén viszont belehúztam, hogy időben kész legyek. Az elszántságomat az is fokozta, hogy nagy erőbedobással készültünk a múlt hét pénteki támogatói koncert büféjére. A koncert és büfé teljes bevétele a Törökszentmiklósi Befogad-Lak Állatmentő Alapítványát támogatja. Én ezeket a mézeskalácsokat, karobos amaránt golyókat és "kolbász"krémet készítettem. A büfé jól sikerült, sok finomságot lehetett megkóstolni. :)
A Change for Changing, melynek én is tagja vagyok, célul tűzte ki az állatok aktív védelmét. Igyekszünk minél több fórumon jelen lenni, népszerűsíteni a vegán/vegetáriánus táplálkozást, adományokat gyűjteni állatmenhelyek számára.

A "mézes"kalács receptjét itt találjátok. Én agavé sziruppal készítettem, a tetejüket juharfasziruppal kentem meg, majd tojásmentes cukormázzal díszítettem.
A cukormáz receptjét itt találjátok. Nagyon egyszerű, és nagyon jól köt. Az előírt adagot valóban meg kell kétszerezni,háromszorozni,mert nagyon kevéske. Én három tepsi süteményre az adag háromszorosát készítettem el, bár meg is maradt belőle.
A végeredménnyel meg voltam elégedve, egész puhák is maradtak. Most fogok még egy adagot készíteni, mert ezeknek már nyomuk sincs. :)




Ani