2015. szeptember 18., péntek

A mogyoróról dióhéjban



A kertünkben két mogyoróbokor is található, így minden évben szorgosan szedegetem ősszel. Sajnos a kutyák mindig hamarabb kiszagolják, hogy elkezdett potyogni, így jó párat elropogtatnak előlünk. De nem csoda, hogy így odavannak ezért a csonthéjasért, hiszen tele van vitaminokkal és jótékony olajokkal.




A mogyoró az olajos magvak közé tartozik, ezzel azt hiszem nem árulok el nagy titkot. Viszont azt jó ha tudjuk, hogy ezek telítetlen zsírsavak, melyek fogyasztása nagyon hasznos szervezetünk számára. Elengedhetetlen az idegrendszer és a hormonális rendszer megfelelő működéséhez. Ezen felül kiemelkedő C- E- és B-vitamin tartalma, valamint réz és kalcium tartalma. A B-vitaminok az idegrendszert támogatják, a C- és E-vitamin pedig hatékony antioxidánsként ismert. A megfelelő réz bevitel elengedhetetlen szervezetünk optimális működéséhez, a kalciumot pedig nem kell bemutatnom.

Ha tudatosan szeretnétek táplálkozni, fogyasszatok minél gyakrabban olajos magvakat, mogyorót és dióféléket egészségetek megőrzéséhez!
A képen látható szív alakú heg a diófánk törzsét díszíti. :)



Ani