2013. február 25., hétfő

Meggyes-kókuszos koszorú

Ezúttal egy nagyon egyszerű, de annál finomabb süti receptet hoztunk nektek. :)



Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
5 dkg zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál kakaópor
10 dkg barnacukor vagy ízlés szerint méz
1 csomag sütőpor
5 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
2,5 dl növényi tej
1 kisüveg magozott meggy
1. Melegítsük elő a sütőt (180-200 fokosra), majd egy nagy tálban keverjük össze a tejet, olajat, cukrot, kakaóport, a kókuszreszeléket és a zabpelyhet.
2. A sütőport jól dolgozzuk össze a liszttel és ezt a keveréket lassan adjuk az előbbihez és jól forgassuk össze.
3. A masszát kanalazzuk kuglóf formába, majd rakosgassuk rá a meggyet és mehet a sütőbe.
4. 10-15 perc múlva a sütőt vegyük vissza 160 fokra, majd kihűlés után kezdjük felszeletelni.
Ildi