2015. március 27., péntek

Húsvétra hangolódva- kicsit másképp

Ha Húsvét, akkor nyuszi. Azt hiszem szinte nincs is olyan ember, aki nem mosolyodik el, ha egy cuki nyuszit lát, amint aranyosan ugrálva a fűben szimatol. De vajon a többi nyuszi is eszünkbe jut? Mert vannak sajnos olyanok is, akiket nem a képeslapokra fotóznak, hanem ketrecekbe zárva rettegve várják a holnapot.
Ha még nem jöttél rá magadtól, akkor igen, ezúttal az állatkísérletekről szeretnék írni. Sajnos az állatkísérletek nap mint nap sok szenvedést és ártatlan életeket követelnek. De nem csak a nyuszik szenvednek. Állatkísérleteket végeznek kutyákon, macskákon, majmokon, patkányokon, egereken, tengeri malacokon, nyulakon és még sorolhatnám. Állatokat kínzunk a tudomány, a gyógyítás, és a szépség nevében. A kozmetikai iparban leginkább a nyulak, egerek, patkányok és tengeri malacok a legkedveltebbek. Gondoljunk csak bele, elég ha egy kis sampon belemegy a szemünkbe, máris hogy tud csípni! Megpróbáljuk azonnal kimosni. Ezek az állatok vajon mit élhetnek át? Rossz bele is gondolni...
És ne gondoljuk azt, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy kiderüljön hogy egy anyag allergiát vált ki avagy sem. Számos alternatív módszer is létezik. Ezért kérlek gondold át újra, mielőtt legközelebb választasz a boltok polcain lévő tucatnyi termék közül!


Kategóriák:
NOT TESTED ON ANIMALS/AGAINST OF ANIMAL TESTING
A kész terméket már nem tesztelték állatokon. Ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy a termék előallítása során nem teszteltek.

CRUELTY FREE (CF)
Azaz kegyetlenség mentes. Ilyenkor sem a terméket, sem az összetevőket, sem a nyersanyagokat, sem a cég, sem harmadik fél által.

VEGAN
Ilyenkor szintén nem tesztelnek állatokon. Sem a terméket, sem az összetevőket, sem a cég, sem pedig harmadik fél által. Ezen felül nem tartalmazhatnak állati eredetű anyagokat.

A világot megváltani nem tudjuk. De úgy gondolom, hogy a magunk szintjén kell mindent megtennünk, hogy jobb legyen a világ. Mondjunk nemet az állatkísérletekre! Ennek a legegyszerűbb módja, ha az említett logóval ellátott termékeket vásároljuk. És egy kis fejfájás vagy megfázás miatt nem egyből a gyógyszeres doboz után nyúlunk, hanem előbb megpróbálunk a természet patikájából gyógyírt találni. Ha ezt megtesszük, akkor máris sokat tettünk az állatokért.

Forrás:
 http://www.szepsegreceptek.hu/kozmetikumok/allatkiserletek/cruelty-free-es-allatokon-tesztelo-cegek-listaja/
https://www.facebook.com/allatkiserlet.mentes

Lista:
https://drive.google.com/file/d/0B_GrhDWaiOilWXp6dVlGdzFlNzA/edit