2014. január 28., kedd

Burgonyás csicsóka krémleves

A csicsókáról jól megérdemelten sokat hallani mostanság. Jótékony élettani hatásai miatt fogyasztása reneszánszát éli. Termesztése egyszerű, mivel jó szárazságtűrő, igénytelen növény. Kedveli a homokos talajt is.


Fogyasztása különösen a cukorbetegeknek ajánlott, mivel képes szabályozni a vércukorszintet. Prebiotikus hatású, magas ballasztanyag tartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, javítja a bélrendszer működését. Magas kálium, kalcium, magnézium és foszfor tartalommal rendelkezik. Jelentős szerepük van az erek védelmében, rendszeres fogyasztásával csökkenthetőek a szív és érrendszeri betegségek, támogatja az immunrendszer megfelelő működését, valamint a hormonális egyensúlyt is támogatja.
Ide kattintva még többet olvashatsz a csicsóka jótékony hatásairól.




Hozzávalók:
6-7 gumó csicsóka
2 szem burgonya
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fűszerek: petrezselyem, lestyán, tárkony, himalája só, fehér bors
hidegen sajtolt olaj

1. A csicsókákat és burgonyát megtisztítjuk, a hagymát felkockázzuk. Kevés olajon picit megpirítjuk őket, majd felöntjük vízzel.
2. Főzés közben fűszerezzük, majd a fokhagymát is hozzáadjuk.
3. Végül az egészet összeturmixoljuk.
4. Fokhagymás pirítóssal tálahatjuk. :)


Ani
Tisztán, tudatosan!