2016. július 13., szerda

Bianka málnás cupcake sütije- TOMBOL A NYÁR!

Mostanában megint sok a projekt, így sajnos kicsit kevesebb idő jutott a blogolásra. Mint ahogy korábban is írtam, készülőben van egy kis megújulás is a háttérben. Én már nagyon várom, remélem Nektek is tetszeni fog! Ha még nem tettétek, kövessetek facebookon és instagramon is! ;)

Most pedig szeretném bemutatni Nektek Biankát, aki egy szuper desszert receptet hozott. :) Bianka több éve vegán. Fodrászként is fontos számára, hogy vegán kozmetikumokat használjon, valamit, hogy vendégei körében is népszerűsítse a természetes hatóanyagokat tartalmazó, vegán hajápolási termékeket. A most következő receptet a hamarosan megjelenő CHANGE FOR CHANGING kiadványban is megtalálhatjátok. A CHANGE FOR CHANGING közösség mottója: "A változások nem maguktól jönnek, tennünk kell érte! Célunk az állatok és környezet aktív védelme, mely által képesek vagyunk változni és változtatni." Csatlakozzatok közösségünkhöz, hogy összefogva, egymást támogatva napról napra többet tehessünk a minket körülvevő világért!

Most pedig kövezkezzen a recept Biankától! :)




Málnás cupcake sütés nélkül

Ez a kedvenc cupcake receptem a nyári időszakban. Egészséges, hűsítő és könnyű elkészíteni. Mindig szezonális gyümölcsöket használok. Ezúttal málnára esett a választásom, de elkészíthető bármilyen más gyümölccsel is!



Hozzávalók:

Az alaphoz:
fél csésze kesudió
fél csésze mandula vagy dió
8 db datolya(magozott)
kakaópor ízlés szerint
csipet só

A krémhez:
1 csésze kesudió
1 teáskanál agavé szirup vagy más méz helyettesítő
egy facsarásnyi citrom vagy limelé
2 teáskanál kókuszolaj
málna (minél több :))

Díszítésnek: menta és málna

Recept:


A kesudiót áztassuk be 3 órára.

Alaphoz:
Az alap összes hozzávalóját aprítógép segítségével kikeverjük, de ne túl simára. A fromákat töltsük meg félig, majd nyomkodjuk jól le.




A krémhez:
Öblítsük át a kesudiót. A krém hozzávalóit keverjük jó sűrűre, majd kanalazzuk a tetejére. Díszítéshez használjunk málnát és menta leveleket.


Tegyük mélyhűtőbe ,amíg a krém megkeményedik! A fagyasztóból kivéve fél óra múlva fogyasztható.


Ennyi az egész!
Bianka :)