2012. december 18., kedd

Szaloncukor házilag

Karácsonykor ki ne szeretné majszolgatni a december nagy slágerét a szaloncukrot? Mindannyian így vagyunk ezzel, csak ha megfordítjuk a dobozt és elolvassuk az összetevőket, bizony rá kell döbbennünk, hogy nem is olyan jó ez nekünk... Arról nem is beszélve, hogy ha január elején rá állunk a mérlegre, könnyen többet mutathat 3-4 kilóval. De van megoldás!


Hozávalók:

 200 g aszalt füge
200 g aszalt datolya
200 g darált mogyoró
100 g étcsokoládé

1. A aszalt gyümölcsöket minimális vízben feltesszük főni. Mikor megpuhultak, botmixerrel lepépesítjük .
2. A gyümölcsökből készült masszához adjuk a mogyorót és jól összedolgozzuk. Szaloncukor alakú kis golyócskákat készítünk kézzel és tálcára sorakoztatjuk őket. Hagyjuk jól kihűlni.
3. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a "cukrokat" egyenként megmártjuk benne.
4. Miután a csokoládé megdermedt, díszes papírba csomagolhatjuk az elkészült szaloncukrot, de nem érdemes, mert pár óra alatt elfogy.

Ildi :-)


2010. december