2012. június 10., vasárnap

Eperkrémleves stevia sziruppal


Nehezen akar beköszönteni az igazi végleges nyári idő, de  a gyümölcsök ettől függetlenül szép sorban érnek. Az idei évben kicsit hiányoltam az epret a piacokról, valahogy mintha kevesebb lett volna mint máskor. A szabadföldi termesztésűre gondolok természetesen, mivel úgyis csak annak van igazi napérlelte íze. Ezt a levest most steviaval és banánnal édesítettem. A stevia sziruphoz a kertből szedtem néhány levelet és forró vízben kifőztem, de a bolti megoldás is tökéletes.



Hozzávalók:
500 g eper
3 banán
stevia szirup
víz
  1. Az epret tisztítsuk meg és jó alaposan mossuk meg.
  2.  Botmixerrel vagy turmix géppel pépesítsük az epret és a banánt addig, amíg egy jó krémes egyveleget kapunk.
  3.  Hígítsuk vízzel a levest számunkra megfelelő állagúra.
  4.  Adjunk hozzá ízlés szerint stevia szirupot, majd tartsuk legalább egy órán át hűtőben, mert úgy lesz a legfinomabb.
Ildi :-)