Az avokádónak több fajtájával is találkozhatunk. Külső héját eltávolítva juthatunk az értékes belső részéhez. Fontos, hogy akkor érett a gyümölcs, ha puha, és könnyedén meg tudjuk hámozni. Íze semleges.
Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Legjelentősebb B-, C- és E-vitamin tartalma, valamint az A-vitamin előanyaga, béta-karotin is jelentős mennyiségben található benne. Ásványi anyagok közül káliumot, nátriumot, magnéziumot, foszfort, vasat és kálciumot tartalmaz. Lutein tartalmának köszönhetően óvja szemünket, olajsav tartalma segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségeket, az A- és E-vitamin pedig belülről szépítik a bőrt. Nem véletlen, hogy számos kozmetikai cikkben is találkozhatunk avokádó olajjal.
Hozzávalók:
2-3 db érett avokádófél citrom leve
só, bors, fokhagyma
1. Az avokádókat meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagyma gerezdeket, majd botmixerrel az egészet krémesítjük.
3. Végül hozzáadjuk a citromlevet is. Akár azonnal fogyaszthatjuk. :)
Szendvicskrémként nagyon finom!
Ani
Tisztán,tudatosan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése