2012. augusztus 22., szerda

Bazsalikomos házi pesto


Aki kóstolta már, hogy milyen is egy házilag elkészített valódi pesto, az biztosan tudja, miről fogok most írni: az üvegbe zárt nyárról, a tökéletes ízharmóniáról... Tulajdonképpen a délutáni grillezéshez készítettem, mert nagyon sok bazsalikom bokrom lett a kertben és félek, hogy a nagy melegben már nem lesznek ilyen szépek, így most gyorsan leszedtem és kb. 15 perc leforgása alatt már a kész kencét kóstolgattam.



Hozzávalók:

5-6 marék friss bazsalikom levél
Szárított sajt
Olívaolaj
Napraforgómag
  1.  Alaposan mossuk meg a bazsalikom leveleket, majd csepegtessük le.
  2. Teflon serpenyőben pirítsunk meg ízlés szerinti mennyiségű napraforgómagot.
  3.  Egy magasfalú edénybe halmozzuk a bazsalikom leveleket, a napraforgót, a sajtot, a sót és öntsük le olívaolajjal.
  4.  Botmixerrel zúzzuk pépesre az összes hozzávalót. Kóstolgatás után rakhatunk még hozzá sót, olajat, attól függően, hogy milyen állagúra szeretnénk készíteni.
  5.  Jól behűtve kenhetjük kenyérre vagy grillezett zöldségekre.


Ildi

2 megjegyzés:

  1. Kiraly! Nekem sajna egyetlen kis bokrom van, azt nem aldozhatom fel. Az eredeti receptben gondolom foleg fenyomag van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, eredetileg azt is szoktak keverni hozzá.:)

      Törlés