Aki kóstolta már, hogy milyen is egy házilag elkészített valódi pesto, az
biztosan tudja, miről fogok most írni: az üvegbe zárt nyárról, a tökéletes
ízharmóniáról... Tulajdonképpen a délutáni grillezéshez készítettem, mert
nagyon sok bazsalikom bokrom lett a kertben és félek, hogy a nagy melegben már
nem lesznek ilyen szépek, így most gyorsan leszedtem és kb. 15 perc leforgása
alatt már a kész kencét kóstolgattam.
Hozzávalók:
5-6 marék friss bazsalikom levél
Szárított sajt
Olívaolaj
Napraforgómag
Só
- Alaposan mossuk meg a bazsalikom leveleket, majd csepegtessük le.
- Teflon serpenyőben pirítsunk meg ízlés szerinti mennyiségű napraforgómagot.
- Egy magasfalú edénybe halmozzuk a bazsalikom leveleket, a napraforgót, a sajtot, a sót és öntsük le olívaolajjal.
- Botmixerrel zúzzuk pépesre az összes hozzávalót. Kóstolgatás után rakhatunk még hozzá sót, olajat, attól függően, hogy milyen állagúra szeretnénk készíteni.
- Jól behűtve kenhetjük kenyérre vagy grillezett zöldségekre.
Ildi
Kiraly! Nekem sajna egyetlen kis bokrom van, azt nem aldozhatom fel. Az eredeti receptben gondolom foleg fenyomag van.
VálaszTörlésIgen, eredetileg azt is szoktak keverni hozzá.:)
Törlés