2012. július 28., szombat

Nyári zöldséges lepény

Nagyon sokféle zöldség terem a kertünkben és a szomszédból is kaptunk egy  jó adag csillagtököt, ezért egyértelmű volt, hogy valami extrán zöldséges dolgot kell készítenem. A lecsót picit már unom, de valami laktató ételt szerettem volna, így született ez a zöldséges pite vagy lepény nevezzük, ahogy akarjuk. Útravaló elemózsiának sem utolsó, csomagoltunk belőle  a Balatonhoz is.




Hozzávalók:

Tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg búza finomliszt
15 dkg vaj
1 tojás
só, víz
Feltét:
csillagtök, paradicsom, kukorica, hagyma, sajt


  1. A kétfajta lisztet keverjük össze, majd adjuk hozzá a puha vajat és a tojást.
  2. Ízesítsük sóval, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  3. Az elkészült tésztát csomagoljuk fóliába, majd fél órára helyezzük hűtőbe.
  4. Amíg a tészta összeáll, különböző idényzöldségekből készítsünk feltétet.
  5. A tésztát nyomkodjuk egy pite forma aljába, majd öntsük rá a zöldséges feltétet, és szórjuk meg sajttal.
  6. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük meg.

Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése