2012. február 2., csütörtök

Mogyorós-mézes muffin

Hosszú még a tél, sőt úgy tűnik, csak most érkezik meg igazán, ezért hétköznap is jól esik egy kis nassolás, de természetesen most is, mint mindig kizárólag „büntetlenül”. Az új konyhánkban is beindult az élet, lassan kezdem kitapasztalni a sütőt, ennek köszönhetően gyakrabban kerülnek majd fel új posztok. Költözésünk egy kicsit lefoglalt mostanában, de az új konyhai felszerelés kárpótol mindenért.
A mostani sütit azért készítettem, mert reggelente nem sok időnk van nyugodtan reggelizni, ezért jól jön egy-két finom falat a vonaton vagy a munkahelyen. Ahhoz, hogy tartalmas legyen ez a muffin, került bele egy kis zabpehely is, de így sokkal laktatóbb.



Hozzávalók:

1 bögre zabliszt
1 bögre zabpehely (aprószemű)
½ bögre méz
½ bögre darált mogyoró
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál olaj

1.     Mérjük egy nagy tálba a száraz hozzávalókat és alaposan vegyítsük el. (liszt, sütőpor, zabpehely, szódabikarbóna, fahéj, mogyoró)
2.       Szintén egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat (tej, tojások, méz)
3.       Harmadik lépésként a nedves hozzávalókat keverjük a szárazhoz és finom mozdulatokkal elegyítsük el.
4.       Kanalazzuk muffin papírokkal bélelt sütőformába és előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig 170 fokon. 

Ildi :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése