2012. május 20., vasárnap

Fejes saláta almával


Salátát salátával… Talán ez is lehetne a mottója az elmúlt heteknek. A május tulajdonképpen a retek és a saláta szezonja, eszünk is belőle mostanság jó sokat. A fejes saláta konyhai felhasználása Magyarországon nem sokrétű, hiszen többnyire nyersen fogyasztjuk, csak néhány háziasszony készít belőle levest vagy főzeléket. Előnye, hogy nincs benne kalória, előételként is fogyaszthatjuk, de díszítésnek sem utolsó. Az alábbi recept alapján készült salátát könnyű tavaszi vacsoraként fogyasztottam. 


Hozzávalók:

1 fej saláta
2 szál sárgarépa
2 db zöldalma
Méz
Ecet
Só  
Olívaolaj
Bors

  1.  A salátát jó alaposan mossuk meg és csepegtessük le. Az almát és a sárgarépát tisztítsuk meg és szeljük/reszeljük megfelelő méretűre.
  2.  1 evőkanál ecetből és olívaolajból, valamint ízlésszerinti só, bors és méz keverékéből készítsünk öntetet.
  3.  Keverjük össze egy nagy tálban a hozzávalókat, majd egy órán át érleljük hűtőben.
  4.  Fogyasszuk egészséggel!
Ildi :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése