Salátát salátával… Talán ez is lehetne a mottója az elmúlt heteknek. A május
tulajdonképpen a retek és a saláta szezonja, eszünk is belőle mostanság jó
sokat. A fejes saláta konyhai felhasználása Magyarországon nem sokrétű, hiszen
többnyire nyersen fogyasztjuk, csak néhány háziasszony készít belőle levest
vagy főzeléket. Előnye, hogy nincs benne kalória, előételként is
fogyaszthatjuk, de díszítésnek sem utolsó. Az alábbi recept alapján készült
salátát könnyű tavaszi vacsoraként fogyasztottam.
Hozzávalók:
1 fej saláta
2 szál sárgarépa
2 db zöldalma
Méz
Ecet
Só
Olívaolaj
Bors
- A salátát jó alaposan mossuk meg és csepegtessük le. Az almát és a sárgarépát tisztítsuk meg és szeljük/reszeljük megfelelő méretűre.
- 1 evőkanál ecetből és olívaolajból, valamint ízlésszerinti só, bors és méz keverékéből készítsünk öntetet.
- Keverjük össze egy nagy tálban a hozzávalókat, majd egy órán át érleljük hűtőben.
- Fogyasszuk egészséggel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése