Reggelire, vacsorára, vagy desszertként.
A kölest könnyű szeretni, mert nagyon hamar megfő, és szinte bármilyen étel készíthető belőle. Köretként is finom, de kitűnő alap sütemények, édességek elkészítéséhez is. Ráadásul a köles az egyetlen lúgosító gabonánk, ezért fogyasszuk gyakran!
A köles rendszeres fogyasztása helyreállítja az emésztést, erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő, visszaállítja szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.
Hozzávalók:
1 bögre köles
2 dl növényi tej
2 dl víz
2-3 ek. mák
mazsola
aszalt szilva
2 alma
1 citrom leve
agavé szirup
1. A kölest feltesszük főni 2 dl vízzel és 2dl növényi tejjel (én rizstejet használtam). Szükség szerint a főzés során adhatunk hozzá még vizet vagy tejet.
2. Kb. 5 perc főzés után hozzáadjuk a mazsolát, mákot, aszalt szilvát és a citromlevet.
3.Folyamatosan kevergetjük, nehogy odakozmáljon. Amikor már kezd puhulni a köles, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott almát is, és ízlés szerint némi agavé szirupot, vagy más édesítőt.
4. Néhány percig főzzük még, hogy teljesen megpuhuljon, majd húzzuk le a tűzről.
5. Lefedve hagyjuk hűlni, hogy magába tudja szívni a maradék nedvességet is.
Jó étvágyat! :)
Ani
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése