2013. július 17., szerda

Hideg, nyári gyümölcsleves

Ebben a nagy melegben jól esik egy kis könnyű hűsítő. Szeretek kísérletezni, így születtek meg ezek a hétvégi nyers tortám ihlette gyümölcslevesek. A legjobb, hogy gyorsan elkészíthetőek, akár cukor hozzáadása nélkül, és nagyon finomak.


Hozzávalók
az alma leveshez:
5-6 szem kisebb nyári alma
6 ek. mazsola
1 kávédarálónyi mandula
2 dl rizstej
2 dl tisztított víz
fél citrom leve
1 ek. rizsszirup

fahéj, szegfűszeg, menta levél, vanília rúd

1. A mazsolát beáztatjuk kb. 1 órára.  Ezalatt előkészíthetjük a hozzávalókat.
2. Megtisztítjuk az almákat (én csak a magházat szoktam kivágni, mert az értékes vitaminok a héja alatt vannak), ledaráljuk a mandulát.
3. A megduzzadt mazsolákat és az almákat a többi hozzávalóval együtt jó alaposan összeturmixoljuk. Ezután ízesíthetjük fahéjjal és egy pici szegfűszeggel.
4. Menta levelekkel és egy vanília rúddal min. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és jól összeérjenek az ízek.


sárgadinnye leveshez:
1 egész sárgadinnye
5-6 ek. kókuszreszelék
1.5 dl tisztított víz
1 citrom leve

1. A sárgadinnye húsát kikanalazzuk, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összeturmixoljuk.
2. Pár órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk.


Ani

Tisztán, tudatosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése