2014. január 15., szerda

Répás algasaláta

Először is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! :) Ezúttal egy igazi tisztító, vitaminbomba receptet hoztam, melyet Ildi készített.



Hozzávalók:

25 g Arame tengeri alga
2 szál répa
vöröshagyma, fokhagyma
szezámmag
citromlé
fűszerek: só, bors, tamari szójaszósz

1. 10-15 percre beáztatjuk az algát, és lereszeljük a répákat.
2. Kevés olajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a reszelt répát, végül a szezámmagot is, és együtt pirítjuk őket tovább.
3. Kinyomkodjuk az algát, és hozzáadjuk a szezámmagos répához. Tovább pirítjuk őket, majd fűszerezzük sóval, borssal, citromlével és tamari szójaszósszal.

Hidegen és melegen is nagyon finom. Az alga pedig kiválóan helyettesíti a tésztát.

Ani
Tisztán, tudatosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése