Egy főzős műsor adta az ötletet ennek a pogácsának az elkészítéséhez. A koriander és répa valóban remek párosítás. Friss fűszernövénnyel persze még jobb lenne, de azt majd nyáron. :) Gondolom már ti is várjátok a tavaszt, én is azt tervezgetem már, mit és hogyan fogok csinálni a kertben. De addig is használjátok ki az időt, és készítsetek valami finomat! ;)
Hozzávalók:
5-6 szál sárgarépa
3 kávédarálónyi őrölt zabpehely
1 marék nagyszemű zabpehely
kevés zabtej vagy más növényi tej
fűszerek: himalája só, fehér bors, őrölt koriander
1.A répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáöntünk egy kevés tejet (kb.1 dl).
2. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zabpelyheket. Félre tesszük egy rövid időre, hogy a zabpehely egy kicsit meg tudjaszívni magát. (Ettől fog összetapadni a pogácsa.)
3. Forró olajban kisütjük.
Ani
Tisztán,tudatosan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése