Holnap itt a valentin nap, ami egy jó alkalom arra, hogy kifejezzük szeretetünket a számunkra kedves embereknek. Tehetjük ezt virággal, pár kedves szóval, ágyba vihetjük a reggelit, vagy készíthetünk számára valami finomságot. Én szinte mindig az utóbbit választom. Ez a sütemény egy egyszerű, könnyen elkészíthető recept. Ezeket szeretem a legjobban.
Hozzávalók:
2 bögre durvára őrölt zabpehely
1 bögre tönkölyliszt (teljes kiőrlésű/finom)
3 ek. holland kakaópor
1 csomag foszfátmentes sütőpor
1 ek.nádcukor
őrölt vanília
2 ek. kókuszzsír
1,5 bögre zabtej
fél üveg mogyoróvaj
2 ek. agavé szirup
fél citrom leve
A 2 bögre zabpelyhet én aprítóval őröltem meg, de természetesen használhatunk zabpehelylisztet is akár. Aki édesszájú, az több cukorral vagy sziruppal is készítheti. A mogyoróvaj nálam szintén házi készítésű volt (hamarosan ezt is megosztom), de a bolti is megfelel. Házi szederlekvárral tálalom! :)
1. A zabpelyhet és liszet jól elkeverem a többi száraz hozzávalóval.
2. A kókuszzsírt megolvasztom a zabtejjel, majd hozzáadom a lisztes keverékhez. Hozzáadom a citromlevet, az agavé szirupot és a mogyoróvajat.
3. Jól elkeverem, összedolgozom a masszámat, majd egy rövid ideig állni hagyom, hogy a zabpehely megszívhassa magát.
4. Sütőpapírral kibélelt tepsire egy evőkanál segítségével kis halmokat rakunk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kisütjük őket.
Langyosan a legfinomabb, de 1-2 napig dobozba téve puha marad.
Ani
Tisztán,tudatosan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése