2011. december 19., hétfő

Műfenyő kontra "valódi"

Másfél hét múlva újra itt a karácsony, a szeretet ünnepe, aminek elengedhetetlen kelléke a szépen feldíszített fenyőfa. Nade élő fenyőt vegyünk vagy merjünk váltani, és ruházzunk be egy műfenyőre. Mindegyik mellett tudnék felhozni érveket és ellenérveket is egyaránt.
Mi mindenesetre maradunk a pár éve vásárolt műfenyőnknél. Sokszor eszembe jut a kellemes karácsonyi fenyő illat, ami betöltötte az egész szobát. De aztán az is eszembe jut, mikor januárban ott kornyadozott a félig elszáradt fa a szoba közepén. Cseppet sem volt már szép látvány. Cserepes fával is próbálkoztunk, de egyszer sem élte túl a kiültetést. Na meg egy idő után tele lenne velük a kert.
Évente több millió fenyőt vágnak ki, hogy két hétig ott álldogáljanak a lakásunkban, aztán az ünnepek elmúltával kidobjuk őket. Nem hiszem, hogy szükség van erre, ha van más választásunk is. Aki az ünnepek után el tudja ültetni, az vásároljon cserepes fenyőt, aki nem, az próbálja ki idén milyen egy műfenyővel karácsonyozni! Nem fog sok különbséget észrevenni. Pár gallyal pedig a fenyő illatot sem kell nélkülöznünk. :)

Ani

2010. december

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése