Süt a nap és végre itt a nagy zöldség-gyümölcs szezon, kedvünkre járhatjuk a piacokat. Szombaton mindenhol eper, meggy és zöldborsó volt a bosnyák téri piacon, ezért nem hagyhattuk ki egyiket sem. Vettünk mindenből 1-1 kilót. A borsót kifejtettük és finom, könnyű ragut készítettünk belőle, köretként újkrumplit ettünk hozzá.
Hozzávalók:
1 kg friss zöldborsó
1 kisfej hagyma
1 csomag füstölt tofu
hidegen sajtolt olaj
8-10 levél sóska
só, bors, curry, szójaszósz
1. A borsót fejtsük ki, majd kis olajon pirítsunk hagymát.
2. A hagyma mellé mehet a serpenyőbe a borsó és öntsük fel kevés vízzel, majd fedjük le, hogy puhuljon.
3. Kb. 15 perc elteltével fűszerezzük és adjuk hozzá a sóska leveleket, majd a szójaszószt.
4. Végül öntsük a serpenyőbe a kockára vágott tofut is, és pirítsuk még egy kicsit együtt az egészet.
Ildi :-)
2011. június
Hozzávalók:
1 kg friss zöldborsó
1 kisfej hagyma
1 csomag füstölt tofu
hidegen sajtolt olaj
8-10 levél sóska
só, bors, curry, szójaszósz
1. A borsót fejtsük ki, majd kis olajon pirítsunk hagymát.
2. A hagyma mellé mehet a serpenyőbe a borsó és öntsük fel kevés vízzel, majd fedjük le, hogy puhuljon.
3. Kb. 15 perc elteltével fűszerezzük és adjuk hozzá a sóska leveleket, majd a szójaszószt.
4. Végül öntsük a serpenyőbe a kockára vágott tofut is, és pirítsuk még egy kicsit együtt az egészet.
Ildi :-)
2011. június
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése