Ha valami igazán könnyűre vágysz és nem akarsz lelkiismeretfurdalást evés után, akkor neked való ez a finom sali és ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. Szerintem pirítóssal is nagyon ütős lehet, de köretként sem utolsó.
Hozzávalók:
50 dkg friss vágott zöldbab
20 dkg koktélparadicsom
petrezselyemzöld
fokhagyma
olaj, só, bors
dijoni mustár
citromlé
1. A megtisztított zöldbabot főzzük meg, de ne teljesen puhára, egy kicsit ropogjon.
2. Ha kihűlt, adjuk hozzá a koktélparadicsomokat és a friss petrezselymet, valamint a vékonyra szelt fokhagymát.
3. Készítsünk öntetet néhány kanál olajból, mustárból és frissen facsart citromléből. Fűszerezük sóval, borssal.
4. Az öntetet adjuk a salátához, majd min. 1 órára rakjuk hűtőbe az ételt, hogy az ízek összeérjenek.
Ildi :-)
2010.augusztus
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése