2011. december 5., hétfő

Paradicsomos padlizsánkrém

A padlizsánkrém paradicsomos változatának ötletét még korábban találtam a Dolce Vita blogban: http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/02/paradicsomos-padlizsnkrm-aszalt_22.html
Igazából már pár éve rendszeresen készítjük és esszük igen nagy szeretettel eme kencét:




Hozzávalók:


1-2 közepes méretű padlizsán
4-5 paradicsom
hagyma
fokhagyma
só, bors, bazsalikom


1. A padlizsánokat vágjuk félbe és rakjuk be a sütőbe kb. 45 percre. Mikor kezdenek illatozni, vegyük ki, és húzzuk le a héját.
2. A paradicsomokat dobjuk lobogó vízbe, majd pár perc múlva szedjük ki és hámozzuk meg.
3. A tisztított padlizsánt botmixerrel zúzzuk össze.
4. A hagymát kockázzuk fel, olajon futtassuk meg, és a paradicsomokat kisebb-nagyobb darabokban adjuk hozzá. Fűszerezzük a  paradicsomszószt sóval, borssal, bazsalikommal és zúszott fokhagymával.
5. A fűszeres paradicsomszószt keverjük hozzá a padlizsánhoz. Jól lehűtve kenjük a kenyérre, úgy az igazi!


Ildi :-)

2010. július

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése