A padlizsánkrém paradicsomos változatának ötletét még korábban találtam a Dolce Vita blogban: http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/02/paradicsomos-padlizsnkrm-aszalt_22.html
Igazából már pár éve rendszeresen készítjük és esszük igen nagy szeretettel eme kencét:
Hozzávalók:
1-2 közepes méretű padlizsán
4-5 paradicsom
hagyma
fokhagyma
só, bors, bazsalikom
1. A padlizsánokat vágjuk félbe és rakjuk be a sütőbe kb. 45 percre. Mikor kezdenek illatozni, vegyük ki, és húzzuk le a héját.
2. A paradicsomokat dobjuk lobogó vízbe, majd pár perc múlva szedjük ki és hámozzuk meg.
3. A tisztított padlizsánt botmixerrel zúzzuk össze.
4. A hagymát kockázzuk fel, olajon futtassuk meg, és a paradicsomokat kisebb-nagyobb darabokban adjuk hozzá. Fűszerezzük a paradicsomszószt sóval, borssal, bazsalikommal és zúszott fokhagymával.
5. A fűszeres paradicsomszószt keverjük hozzá a padlizsánhoz. Jól lehűtve kenjük a kenyérre, úgy az igazi!
Ildi :-)
2010. július
Igazából már pár éve rendszeresen készítjük és esszük igen nagy szeretettel eme kencét:
Hozzávalók:
1-2 közepes méretű padlizsán
4-5 paradicsom
hagyma
fokhagyma
só, bors, bazsalikom
1. A padlizsánokat vágjuk félbe és rakjuk be a sütőbe kb. 45 percre. Mikor kezdenek illatozni, vegyük ki, és húzzuk le a héját.
2. A paradicsomokat dobjuk lobogó vízbe, majd pár perc múlva szedjük ki és hámozzuk meg.
3. A tisztított padlizsánt botmixerrel zúzzuk össze.
4. A hagymát kockázzuk fel, olajon futtassuk meg, és a paradicsomokat kisebb-nagyobb darabokban adjuk hozzá. Fűszerezzük a paradicsomszószt sóval, borssal, bazsalikommal és zúszott fokhagymával.
5. A fűszeres paradicsomszószt keverjük hozzá a padlizsánhoz. Jól lehűtve kenjük a kenyérre, úgy az igazi!
Ildi :-)
2010. július
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése