2011. december 2., péntek

Citromfüves meggyzselé hajdinával

Finom hűsítő nasi nyárra és ráadásul villámgyorsan készen van. :-)
Bármilyen gyümölcsből készíthető, de most éppen meggyet vettünk hétvégén a piacon.





 Hozzávalók:
4 maréknyi meggy
2 maréknyi hajdina
4 tk agar pehely
3 ek rizsszirup
fahéj, citromlé, citromfű
1. A hajdinát bő vízben főzzük meg, majd töltsük tálkákba.
2. A meggyet magvalás után tegyük fel főni. Ízesítsük fahéjjal, frissen facsart citromlével, rizssziruppal. Mikor már majdnem készen van, dobjunk hozzá 5-6 levél friss citromfű levelet.
3. Legvégül az agar pelyhet adjuk hozzá és hagyjuk jól felforrni, hogy a pelyhecskék teljesen olvadjanak fel. (Ettől lesz zselé állaga)
4. A forró meggy szószt öntsük a hajdinára, és a tálkákat néhány órára rakjuk hűtőbe, hogy a zselé megdermedjen.
Ildi :-)


2010. július

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése