2011. december 2., péntek

Grillezés és Critical Mass 2010

Megint eltelt egy év, ismét tavaszi CM és természetesen grillezés nálunk. Mindehhez természetesen szuper napos idő, sör és jóbarátok. Azt hiszem, hogy a többiek nevében (Dan, Sas, Sami, Kare, Nyíri, Tibi, Ani, Luca) is mondhatom, hogy pótolhatatlan délutánunk volt szombaton.
Tibi már de. 11-kor izzította a parazsat, hogy mire megérkeznek a többiek, egyből hozzá tudjunk látni a sütögetéshez. Dan hozta a szuper finom mustáros szójaszeleteket, isteni finom pácban úszkáló hagymát, cukkinit és padlizsánt.
Sütöttem sós vegán palacsintákat, amibe a zöldségeket göngyöltük. Volt még finom salsánk és tzatziki, ehhez járultak a mindenféle finomsággal megtűzdelt saslik pálcikák.





Hozzávalók:
Bármi, ami az eszünkbe jut, de jelen esetben a következők:
lilahagyma
vöröshagyma
gomba
burgonya
füstölt tofu
cukkini
1. A felszeletelt hozzávalókat húzzuk saslik pálcikákra, majd locsoljuk meg olivaolajjal és tetszőlegesen fűszerezzük meg. Kb. 20-25 perc elteltével mehetnek a rácsra grillezni.
2. Sütés után sörrel tálaljuk. :-)
Eleinte kicsit aggódtam, hogy sok lesz a kaja és hogy még hétfőn is a szombati maradékot fogjuk enni, de szerencsére nem így lett. Mondhatni minden elfogyott, csak morzsák maradtak.

Ildi:-)

2010. április

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése