Lassan vége a télnek, de a boltok és piacok standjain a magyar gyümölcsöket nézegetve egyelőre még csak az alma és a körte az, ami szezonálisnak mondható. A málnára, meggyre és ribizlire még várhatunk jócskán. Addig is próbálom kicsit változatossá tenni a gyümölcsből készült desszertjeimet, amihez ez a makrobiotikus recept éppen kapóra jön:
Hozzávalók:
6 db szép piros alma
Magvak: napraforgó, szezámmag, lenmag, tökmag, mogyoró, dió
2-3 evőkanál tahini
3 evőkanál rizsszirup
1. Felülről ügyesen csumázzuk ki az alaposan megmosott almákat és aprítsuk fel a nagyobbacska magokat.
2. Teflon serpenyőt hevítünk, majd a magokat külön-külön (nagyon fontos) pirítsuk meg.
3. Egy kisebb tálban keverjük el a magokat a tahinivel és a rizssziruppal, majd töltsük meg velük az almákat.
3. Egy muffin formába vagy egyszerű tepsibe kicsi vizet locsoljunk, helyezzük bele az almákat, fedjük le alufóliával és mehet a sütőbe.
4. 25 perc elteltével levehető az alufólia, ekkor még toljuk vissza 10 percre, de ügyeljünk, hogy a magok nehogy megégjenek.
Ildi :-)
2010. március
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése