Még valamikor télen próbáltam ki legelőször ezt a természetesen édes rizsfajtát. Nagyon ízlett már elsőre, hiszen nem kell hozzá cukrot adni, simán vizben főzve is rendkívül édes és szószos, anélkül hogy szét kellene főzni.
A japánok ebből a rizsfajtából készítik tradicionális édességüket, a "Mochi"-t.
Most sem adtam hozzá cukrot, de rizsszirupot sem, mégis nagyon finom és laktató lett.
Hozzávalók:
1 bögre édes barnarizs
fahéj
mazsola
víz vagy növényi tej
1. Rakjuk fel főni a barna rizst. Legalább 3-szoros vízben főzzük, mert rengeteg folyadékot vesz fel.
2. Az utolsó 10-15 percre dobjunk bele egy maroknyi mazsolát. Fahéjjal vagy kakaóval tálaljuk, de házi szilvalekvárral is nagyon finom.
Ildi :-)
2010. május
A japánok ebből a rizsfajtából készítik tradicionális édességüket, a "Mochi"-t.
Most sem adtam hozzá cukrot, de rizsszirupot sem, mégis nagyon finom és laktató lett.
Hozzávalók:
1 bögre édes barnarizs
fahéj
mazsola
víz vagy növényi tej
1. Rakjuk fel főni a barna rizst. Legalább 3-szoros vízben főzzük, mert rengeteg folyadékot vesz fel.
2. Az utolsó 10-15 percre dobjunk bele egy maroknyi mazsolát. Fahéjjal vagy kakaóval tálaljuk, de házi szilvalekvárral is nagyon finom.
Ildi :-)
2010. május
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése