Mindenáron valami rakott ételt akartam enni, amihez igazából megvolt otthon minden, csak valamivel fel kellett turbóznom. Ilyenkor csak állok és nyitogatom a konyhaszekrény ajtaját vagy a hűtőt és próbálom gondolatban párosítani a dolgokat.
Így született ez a vasárnapi ebéd is, mivel a hűtőben volt még főtt csicseriborsóm.
Hozzávalók:
kelkáposzta levelek
1 bögre barna rizs
1 bögre csicseriborsó
kb 20 dkg gabonakolbász
2 dl rizstejszín
újhagyma
szezámsó
1. A kelkáposzta leveleket blansírozzuk meg, az előzőleg beáztatott csicseriborsót, valamint a barna rizst főzzük meg.
2. A barna rizst keverjük össze a csicseriborsóval és morzsoljuk bele a gabonakolbászt.
3. Rétegezzük egymásra a kelkáposzta leveleket és a barnarizses keveréket. Felülre kerüljön végül kelkáposzta.
4. A risztejszínt ízesítsük szezámsóval, öntsük a rakottas tetejére, majd az egészet hintsük meg gazdagon újhagyma karikákkal. Mehet a sütőbe, és 25-30 perc múlva tálalhatjuk.
Ildi :-)
2010. április
Így született ez a vasárnapi ebéd is, mivel a hűtőben volt még főtt csicseriborsóm.
Hozzávalók:
kelkáposzta levelek
1 bögre barna rizs
1 bögre csicseriborsó
kb 20 dkg gabonakolbász
2 dl rizstejszín
újhagyma
szezámsó
1. A kelkáposzta leveleket blansírozzuk meg, az előzőleg beáztatott csicseriborsót, valamint a barna rizst főzzük meg.
2. A barna rizst keverjük össze a csicseriborsóval és morzsoljuk bele a gabonakolbászt.
3. Rétegezzük egymásra a kelkáposzta leveleket és a barnarizses keveréket. Felülre kerüljön végül kelkáposzta.
4. A risztejszínt ízesítsük szezámsóval, öntsük a rakottas tetejére, majd az egészet hintsük meg gazdagon újhagyma karikákkal. Mehet a sütőbe, és 25-30 perc múlva tálalhatjuk.
Ildi :-)
2010. április
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése