Már jó ideje nem eszünk fehér kenyeret csak ritkán csúszik be egy-két zsemle, ezért az elmúlt egy évben rengeteget kísérleteztünk (főleg Ani) ezzel a pogácsával. Kisebb-nagyobb sikerrel sütöttük, hol omlósabb lett, hol kissé kemény. Természetesen mindig elfogyott, hiszen vajjal is nagyon finom, de tulajdonképpen bármilyen kis kencével fogyasztható.
Hozzávalók:
45 ek. liszt
8 ek. olaj
1 pohár víz
szezámmag
lenmag
napraforgómag
1 kiskanál szódabikarbóna
só
1. Az összes száraz hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban. Adjuk hozzá a vizet és olajat, majd hosszasan gyúrjuk át.
2. Mikor összeállt a tészta, formázzunk tenyérnyi pogácsákat belőle és helyezzük őket muffin sütőformába. Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.
Ildi :-)
2010. május
Hozzávalók:
45 ek. liszt
8 ek. olaj
1 pohár víz
szezámmag
lenmag
napraforgómag
1 kiskanál szódabikarbóna
só
1. Az összes száraz hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban. Adjuk hozzá a vizet és olajat, majd hosszasan gyúrjuk át.
2. Mikor összeállt a tészta, formázzunk tenyérnyi pogácsákat belőle és helyezzük őket muffin sütőformába. Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.
Ildi :-)
2010. május
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése