2011. november 30., szerda

Lencsegolyó

Imádom a zöldségekből készült fasírtokat, ezért most lencséből teszteltem. Minden csak a fűszerezésen múlik, bármit ki lehet hozni belőle. Most így sikerült:





Hozzávalók:
2 bögre lencse
kb. 1/2 bögre teljeskiőrlésű búzaliszt
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
só, paprika, fokhagyma
1. A lencsét áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg és törjük össze botmixerrel vagy villával.
2. Adjuk hozzá a lisztet, fűszerezzűk sóval, pirospaprikával, zúzott fokhagymával.
3. Keverjünk hozzá olajat és ha szükséges, akkor még lisztet.
4. Formázzunk kezünkkel golyókat és forró olajban süssük szép barnára.

Ildi :-)

2010. március

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése