Csicseriborsóból nem készülhet rossz étel, csakis finom. Egy igazi kis csodanövény: alacsony zsír és magas rosttartalom, valóságos fehérjebomba. Nagyjából ezek jellemzik és természetesen nagyon finom! Vegetáriánusoknak és fogyókúrázóknak, sportolóknak kifjezetten ajánlott!
Hozzávalók:
1 bögre csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
hidegen sajtolt napraforgó olaj
petrezselyemzöld
citrom
só
1. A csicseriborsót előző este áztassuk be, majd főzzük meg. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét, egy ici-picit mardhat "kemény".
2. A felszeletelt vöröshagymát egy kevés olajon pároljuk üvegesre és dobjuk a végén hozzá a petrezselyemzöldet.
3. A kihűlt csicseriborsóhoz keverjük hozzá az olajban párolt hagymát, ehhez facsarjunk ki frissen egy citromot, majd ízesítsük még sóval ízlés szerint.
4. Min. egy órán át tartsuk hűtőszekrényben, hogy összeérjen kellően a saláta, úgy lesz igazán finom citromos íze.
Ildi :-)
2010. március
Hozzávalók:
1 bögre csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
hidegen sajtolt napraforgó olaj
petrezselyemzöld
citrom
só
1. A csicseriborsót előző este áztassuk be, majd főzzük meg. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét, egy ici-picit mardhat "kemény".
2. A felszeletelt vöröshagymát egy kevés olajon pároljuk üvegesre és dobjuk a végén hozzá a petrezselyemzöldet.
3. A kihűlt csicseriborsóhoz keverjük hozzá az olajban párolt hagymát, ehhez facsarjunk ki frissen egy citromot, majd ízesítsük még sóval ízlés szerint.
4. Min. egy órán át tartsuk hűtőszekrényben, hogy összeérjen kellően a saláta, úgy lesz igazán finom citromos íze.
Ildi :-)
2010. március
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése