2011. november 24., csütörtök

Vegán pizza élesztő nélkül

izza élesztő és sajt nélkül...hát nem egyszerű, de azért megbírkóztam vele. Ráadásul az is szempont volt, hogy konzervet abszolút nem használtam és csakis idényzöldségek kerültek rá. Végülis logikus, hogy februárban valószínűleg nem olyan jótékony paradicsomkarikákat enni.
Íme a végeredmény:
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg bio teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
só, bazsalikom, szódabikarbóna
Feltét:  1 bögre csicseriborsó
hagyma, fokhagyma, hidegen sajtolt olaj
répa, lilahagyma, kelkáposzta, brokkoli, kelbimbó
Mártás: 3 evőkanál kukoricaliszt
kurkuma, só, szezámmag, olaj, víz, fokhagyma
1. A csicseriborsót előző este áztassuk be, majd főzzük puhára. Pépesítsük le, adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, egy kis sót, zúzott fokhagymát, apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát. Ez  a paszta kerül majd a tésztára.
2. Melegítsük elő a sütőt. Egy nagyobb keverő tálba rakjuk a lisztet, egy kiskanál sót, bazsalikomot, 1 kiskanál szódabikarbónát. Keverjük össze  a száraz alapanyagokat, majd vízzel gyúrható tésztát készítünk.
3. A tésztát egy tetszőleges formába simítjuk vagy kézzel vagy apró nyújtófával. A csicseriborsós pasztát rákenjük, majd a tetejére halmozzuk a kelbimbót, kelkáposztát, lilhagymát, répát, brokkolit.
4. Sajt helyett mártást készítünk. Kis edényben olajat hevítünk, hozzá adjuk a kukoricalisztet, szezámmagot, zúzott fokhagymát, sót, kurkumát. Egy kis vízzel besűrítjuk és a pizzára öntjük, majd az egész mehet a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ildi :-)

2010. február

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése