Fekete retek???
Már régen elfelejtettük, pedig a legalapvetőbb téli zöldségféle, amely számos "jóságával" halmoz el bennünket a hideg időben. Illóolajban, fehérjében, szénhidrátban gazdag. Kiemelkedő a C-vitamin, kalcium, vas, foszfor tartalma. A népi hiedelem szerint remek gyógyírnek bizonyul a köhögés ellen, és igen erős immunrendszererősítő.
Hozzávalók:
3 db fekete retek
1 bögre árpagyöngy
1-2 szál újhagyma
2 fej lilahagyma
3-4 kelkáposzta levél
Shoyu szójaszósz, só
Hidegen sajtolt napraforgó olaj
- Főzzük meg az árpagyöngyöt, szűrjük le.
- A lilahagymát kevés hidegen sajtolt olajon pirítsuk meg, majd a felkarikázott fekete retekkel és a kelkáposzta levelekkel pároljuk meg.
- Adjuk hozzá a főtt árpagyöngyöt és pirítsuk tovább.
- Ízesítsük sóval, Shoyu szójaszósszal és hintsük meg újhagyma karikákkal.
Ildi :)
2010.február
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése