2011. november 22., kedd

Árpagyöngy fekete retekkel - a légúti megbetegedések ellen

Fekete retek???
Már régen elfelejtettük, pedig a legalapvetőbb téli zöldségféle, amely számos "jóságával" halmoz el bennünket a hideg időben. Illóolajban, fehérjében, szénhidrátban gazdag. Kiemelkedő a C-vitamin, kalcium, vas, foszfor tartalma. A népi hiedelem szerint remek gyógyírnek bizonyul a köhögés ellen, és igen erős immunrendszererősítő.





Hozzávalók:
3 db fekete retek
1 bögre árpagyöngy
1-2 szál újhagyma
2 fej lilahagyma
3-4 kelkáposzta levél
Shoyu szójaszósz, só
Hidegen sajtolt napraforgó olaj
  1. Főzzük meg az árpagyöngyöt, szűrjük le.
  2. A lilahagymát kevés hidegen sajtolt olajon pirítsuk meg, majd a felkarikázott fekete retekkel és a kelkáposzta levelekkel pároljuk meg.
  3. Adjuk hozzá a főtt árpagyöngyöt és pirítsuk tovább.
  4. Ízesítsük sóval, Shoyu szójaszósszal és hintsük meg újhagyma karikákkal.

Ildi :)

2010.február

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése