A "fasírtok" körében egy újabb finomság, amit tulajdonképpen ugyanúgy készítettem el, mintha valamilyen hüvelyesből vagy más zöldségféléből dolgoznék. Semmi extra rákészülés nem szükséges 20 perc alatt kész a krokett.
Hozzávalók:
1 doboz füstölt tofu
1-2 szál répa
1 fej hagyma
1 kanál szójaszósz vagy miso
liszt az összeállításhoz
1. A tofut villával törjük jó alaposan össze. A répát és a hagymát tisztítsuk meg és reszeljük mindkettőt a tofuhoz.
2. Szójaszósszal vagy miso pasztával ízesítsük a masszát, majd adjunk hozzá annyi teljeskiőrlésű lisztet, hogy könnyedén gombócokat formázhassunk belőle.
3. Bő forró olajban süssük ki aranybarnára.
Nemcsak füstölt tofut használhatunk, de tény, hogy ebből lesz a legfinomabb.
Ildi :-)
2010. április
Hozzávalók:
1 doboz füstölt tofu
1-2 szál répa
1 fej hagyma
1 kanál szójaszósz vagy miso
liszt az összeállításhoz
1. A tofut villával törjük jó alaposan össze. A répát és a hagymát tisztítsuk meg és reszeljük mindkettőt a tofuhoz.
2. Szójaszósszal vagy miso pasztával ízesítsük a masszát, majd adjunk hozzá annyi teljeskiőrlésű lisztet, hogy könnyedén gombócokat formázhassunk belőle.
3. Bő forró olajban süssük ki aranybarnára.
Nemcsak füstölt tofut használhatunk, de tény, hogy ebből lesz a legfinomabb.
Ildi :-)
2010. április
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése